Onze dirigent

Onze nieuwe dirigente Marilou Krouwel

Marilou Krouwel is sinds haar afstuderen als orkestdirigent en fluitist aan het Utrechts conservatorium zeer actief in de muziekwereld. In 2023 voltooide zij aan hetzelfde conservatorium een masteropleiding koordirectie.
Tijdens en na haar studie volgde zij masterclasses in binnen-en buitenland en nam zij met succes deel aan meerdere concoursen.

Op vrijdagavond 30 Juni 2023 heeft Marilou haar eindconcert van de master koordirectie gedaan in de Grote of Barbarakerk hier in Culemborg.
De uitvoering bestond uit werken Mozart, Reger en Bruckner en werd uitgevoerd door het projectkoor Via Voce en Musica Vocale uit Wageningen, begeleid door het Gheyn Consort en het Bruckner Blazersensemble.

Als dirigent is zij verbonden aan een aantal vaste koren en orkesten, waarmee zij een uiteenlopend repertoire uitvoert.

Ook organiseert zij regelmatig muziekprojecten met en voor amateurs en professionals, waarin zij haar kennis en kunde én haar passie voor de muziek graag deelt met anderen.
Op concertpodia is zij ook als fluitist te beluisteren, onder meer in combinatie met
fluit of orgel. Verder heeft zij een bloeiende lespraktijk in dwarsfluit.

Naast het koor AMDG is Marilou in Culemborg ook aktief als dirigent bij Pieter Aafjes Middenorkest en verschillende andere projecten zoals Kunst Educatie Culemborg (KEC) en ook de Gregoriaanse Kring Culemborg.